30 Μαΐ 2007

Οι συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζονται...

Από τους εκπρόσωπους μας περιμένουμε:
.. να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή αύξηση των μισθών για όλους μας και να μην υποκύψουν στο «διαίρει και βασίλευε»
... να διευθετήσουν την προσωπική διαφορά, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας όλων των συναδέλφων και να δρομολογήσουν ένα νέο δικαιότερο μισθολόγιο
... να ζητήσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους συναδέλφους που εντάχθηκαν στο τακτικό προσωπικό με το ΠΔ 164/2004.

Ο υπουργός επικρατείας συνεχίζει τον διάλογο για την Ψηφιακή Τηλεόραση.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προτάσεις ;
Θα συγκαλέσει συνέδριο ή θα επωμιστούν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ την ευθύνη για το μέλλον της ΕΡΤ, πατώντας στην δεδομένη πλειοψηφία που υπάρχει;

Τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς την ανοχή μας.

Οι επιλογές των διοικήσεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών αντανακλούν τη συλλογική μας ευθύνη, την προσωπικής μας στάση.

(διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση)

29 Μαΐ 2007

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Το ΠΔ 164/2004 αναφέρει στο Άρθρο 4

Αρχή της μη διάκρισης,
1. Όσoν αφορά στους όρους και στις συνθήκες απασχόλησης, οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου δεν επιτρέπεται, εκ μόνου του λόγου ότι η σύμβασή τους είναι ορισμένου χρόνου, να αντιμετωπίζονται δυσμενώς σε σχέση με τους αντίστοιχους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Κατ’ εξαίρεση και μόνον επιτρέπεται διαφορετική αντιμετώπιση κάθε φορά που συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι, οι οποίοι την δικαιολογούν.
2. Η απαιτούμενη περίοδος προϋπηρεσίας σε σχέση με ιδιαίτερες συνθήκες απασχόλησης είναι η ίδια τόσο για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου όσο και για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία για αντικειμενικούς λόγους δικαιολογείται διαφορετική διάρκεια της περιόδου προϋπηρεσίας.


Για την τρόπο ένταξης των πρώην συμβασιούχων ψηφίστηκε ο Νόμος 3320/05 (Ρυθμίσεις θεμάτων για το προσωπικό του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και για τους ΟΤΑ )

Αυτός ο νόμος αναφέρει:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Άρθρο 1
1. Το προσωπικό με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου ή άλλη σχέση του Δημοσίου, των Ν.Π.Ν.Ν. και των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, του οποίου οι συμβάσεις συνιστούν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα μετά οριζόμενα στο άρθρο 11 του π.δ. 164/2004, κατατάσσεται σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας αντίστοιχης ή παρεμφερούς προς την ειδικότητα της σύμβασης του.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνιστώνται οργανικές θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν, όπου απαιτείται, οι διαπιστωθείσες πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατ' εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004.

3. Η κατάταξη του προσωπικού γίνεται με απόφαση του αρμόδιου για την πρόσληψη οργάνου, η οποία δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Οι κατατασσόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές της θέσης τους από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης κατάταξης τους. Ο χρόνος των συμβάσεων μίσθωσης έργου των κατατασσόμενων, λογίζεται για όλες τις συνέπειες ότι έχει διανυθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

5. Για τους κατατασσόμενους ισχύει ο χρονικός περιορισμός της παρ. 2 του άρθρου 70 του Ν. 2683/1999 "Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και άλλες διατάξεις" για τη μετάταξη σε ανώτερη αθμίδα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 12 του Ν. 3230/2004 (ΦΕΚ 44 Α'). Ως ημερομηνία πρόσληψης, νοείται η ημερομηνία έκδοσης της πράξης κατάταξης.


Ειδικά για την ΕΡΤ εντάσσεται τροπολογία στο ΝΟΜΟ 3491/06
(Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.)

Στο Άρθρο 24 αναφέρει :
1. Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 1 του ν. 3320/2005 (ΦΕΚ 48 Α΄) εφαρμόζονται και για την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.
2. Η μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη, καθώς και η ένταξη σε κλάδους και ειδικότητες του προσωπικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. στις θέσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1 του ν. 3320/2005 γίνεται κατά τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της.


Ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της ΕΡΤ λέει στο Άρθρo 10

Συvoλικός χρόvoς υπηρεσίας - Πρoϋπηρεσία
1. Ο συvoλικός χρόvoς υπηρεσίας τoυ πρo­σω­πικoύ καθoρίζεται από τo χρόvo πραγμα­τικής υπηρεσίας στηv ΕΡΤ-Α.Ε. και στoυς πρoκα­τό­χoυς της.[16]
4. Ο συvoλικός χρόvoς υπηρεσίας απoτε­λεί τo μovαδικό μέτρo και πρoϋπόθεση για τηv κατά­τα­ξη και εξέλιξη τoυ πρoσωπικoύ στα μισθoλo­γικά κλιμάκια.
5. Στo πρoσωπικό αvαγvωρίζεται πρoϋπη­ρε­σία πoυ έχει διαvυθεί πριv από τηv πρόσλη­ψη με κύρια ασφάλιση μέχρι 10 χρόvια για τη χoρήγη­ση χρovoεπιδόματoς και για τη βαθ­μo­λoγική εξέλιξη :
α. Από τηv άσκηση αυτoτελoύς επαγγέλ­ματoς ή τηv εξαρτημέvης εργασίας σε oπoι­ovδήπo­τε εργoδότη (φυσικό ή voμικό πρόσω­πo δημόσι­oυ ή ιδιωτικoύ δικαίoυ) με ειδικό­τητα όμoια ή παρεμ­φερή [17] με τηv κύρια ή βoηθητική της ειδικότητας πρό­σληψης.
β. Από τη συμμετoχή, με ειδικότητα όμoια ή πα­ρεμφερή με τηv κύρια ή βoηθητική της ειδικότη­τας πρόσληψης σε ταιvίες, για τηv oπoία αvαγvω­ρίζεται έvα έτoς πρoϋπηρε­σίας για κάθε δύo (2) ταιvίες μεγάλoυ μή­κoυς ή για κάθε έξι (6) ταιvίες μικρoύ μή­κoυς.
Πρoϋπηρεσία στηv αλλoδαπή αvαγvω­ρίζε­ται, κατά τα πρoαvαφερόμεvα, εφόσov o χρόvoς εργα­σίας καλύπτεται με ασφάλι­ση από Ελληvι­κό Οργαvισμό κύριας ασφά­λισης ή με ασφάλιση στη χώρα πρoσφoράς εργασί­ας [18]. Ως πρoϋπηρε­σία για τη χoρήγη­ση χρovo­επι­δόματoς αvαγvω­ρίζεται και o χρό­voς στρατιω­τικής θητείας εφόσov διαvύ­­θηκε πριv από τηv πρόσληψη.

[16] Σύμφωvα με παρ.4.4 της από 2.7.97 Σ.Σ.Ε. ΕΡΤ-ΠΟΣΠΕΡΤ ο χρόνος που έχει διανυθεί στην ΕΡΤ ή στους προκατόχους της με συμβάσεις έργου ή με συμβάσεις PaR cachet αvαγvωρίζεται από 1.1.97 ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για το προσωπικό που στη συνέχεια προσλήφθηκε ύστερα από διαγωνισμό ή επαναπροσλήφθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν. 2190/94
Σύμφωvα με το άρθρο 16 της από 30.7.01 Σ.Σ.Ε. μεταξύ ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ αvαγvωρίζεται στα Μισθολογικά Κλιμάκια ο χρόνος προϋπηρεσίας στο Δημόσιο, καθώς και στο προσωπικό που προσλήφθηκε με βάση το Ν. 1320/83
[17] Σύμφωvα με παρ.4.3 της από 2.7.97 Σ.Σ.Ε. ΕΡΤ-ΠΟΣΠΕΡΤ αvαγvωρίζεται από 1.1.97 η πρoϋπηρεσία πριv από τηv πρόσληψη με κύρια ασφάλιση μέχρι 10 χρόvια για τηv απόληψη χρovoεπιδόματoς χωρίς τηv πρoϋπόθεση vα έχει πραγματoπoιηθεί σε όμoια ή παρεμφερή της ειδικότητας πρόσληψης.
[18] Σύμφωvα με τηv παρ.4.5 της από 2.7.97 Σ.Σ.Ε ΕΡΤ-ΠΟΣΠΕΡΤ η πρoϋπηρεσία τωv επαvαπατριζoμέ­vωv πoλιτικώv πρoσφύγωv, τωv συζύγωv και τωv παι­διώv τoυς, στις πρώηv σoσιαλιστικές χώρες πoυ απoδεικvύovται από πιστoπoιητικά τωv χωρώv αυτώv, αvαγvωρίζεται από 1.1.97, σύμφωvα με τις διατάξεις τoυ εδ.στ’ της παρ.2 τoυ άρθρoυ 6 τoυ Ν.1810/88, με τov oπoίo συμπληρώθηκε η παρ.1 τoυ άρθρoυ 16 τoυ Ν.1505/84 και ισχύει για τo Δημόσιo, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Παράλληλα υπάρχει ο Νόμος 2683/1999 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) που αναφέρει στο Άρθρο 98

Ένταξη
1. Οι υπάλληλοι, που έχουν πριν από το διορισμό τους χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, εντάσσονται μετά τη μονιμοποίησή τους μέχρι και τον αμέσως ανώτερο βαθμό, ανάλογα με το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, ύστερα από ουσιαστική κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
2. Ώς πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε Ο.Τ.Α., με σχέση εργασίας δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που, με βάση ειδικές διατάξεις, αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική εξέλιξη.
3. Η προϋπηρεσία με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου σε υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη.
4. Για την κατά τα ανωτέρω ένταξη λαμβάνεται υπόψη μόνο η υπηρεσία που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος κατά το χρόνο της ένταξης.
5. Ο τυχόν πλεονάζων χρόνος μετά την ένταξη, σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, δεν λαμβάνεται υπόψη.

24 Μαΐ 2007

Η ΕΡΤ κοιτάζει μπροστά…

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τη Δρούζα; Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Η ζωή είναι παιχνίδι» ετοιμάζει τη μεγάλη έξοδο από το Ραδιομέγαρο και αφήνει «κενά» τα απογεύματα της κρατικής τηλεόρασης καθώς βάζει πλώρη πιθανότατα προς τον Alpha. >>>

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 25/5/07

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες

2012 (1) Αγγελιόσημο (1) αγορά (2) Αδειοδότηση (1) ΑΕΜΕΤ (1) αθλητές (1) Αναλογική (1) ανταγωνισμός (1) ΑΝΤΕΝΝΑ (1) αξιολόγηση (1) ΑΠΕ (2) απεργία (2) απογραφή (1) Αntenna (1) βόμβα (1) ΒΟΥΛΗ (4) ΓΓΕ (2) Γερουλάνος (12) δημιουργοί (1) ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (13) δημοσιογράφοι (2) Διαφήμιση (6) διαφημιστικά έσοδα (1) ΔΙΕΘΝΗ (1) Διευθύνων Σύμβουλος (1) ΔΟΛ (1) ΔΣ (2) ΕΕ (1) ΕΕΤΤ (3) ειδήσεις (1) εισαγγελέας (2) ΕΙΤΗΣΕΕ (2) εκπαίδευση (1) Εκπαιδευτική (1) εκπομπή (2) έλεγχος (1) εμπορευματοποίηση (1) ενημέρωση (3) έξοδα (2) επαρχιακός Τύπος (1) ΕΠΗΕΑ (1) ΕΠΗΕΜ-Θ (1) Επιτροπή θεσμών (2) Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (1) Επίτροπος (1) Επιχορήγηση (2) εργαζόμενοι (3) ΕΡΤ (63) ΕΣΗΕΑ (3) ΕΣΗΕΜ-Θ (1) ΕΣΗΕΜΘ (1) έσοδα (2) ΕΣΠΗΤ (1) ΕΣΡ (4) εταιρείες ΜΜΕ (1) ΕΤΕΡ (1) ΕΤΗΠΤΑ (1) ΕΤΙΤΑ (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) εφημερίδες (1) εφημεριδοπώλες (1) ηλεκτρονικά ΜΜΕ (1) Θέμα (1) Θεσσαλονίκη (2) καθοδήγηση (1) Καλημέρης (3) ΚΑΝΑΛΙΑ (4) Κανάλια (1) ΚΕΕΠ (1) Κεντρική Μακεδονία (1) Κίνα (1) κρατική διαφήμιση (1) Λαμπράκης (1) Μακεδονία TV (2) μείωση αποδοχών (3) μέτρηση τηλεθέασης (1) Μίνως Κυριακού (1) οργανόγραμμα (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (2) παιδική ηλικία (1) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (9) παραγωγοί (1) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1) Περικοπή κόστους (3) περιοδικά (1) Πεταλωτής (2) ΠΟΕΣΥ (2) ποιοτικό (1) πολιτικοί (1) πολιτισμός (2) ΠΟΣΠΕΡΤ (1) πρόγραμμα (6) πρόεδρος (6) πρόσκληση ενδιαφέροντος (1) προτάσεις (1) προϋπολογισμός (3) πρωθυπουργός (1) πρωταθλημάτα IAAF (1) Ραδιομέγαρο (2) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (4) Ρούπερτ Μέρντοκ (1) σαπουνόπερα (1) σερβική τηλεόραση (1) Σίγμα TV (1) συμβάσεις (3) Συμβασιουχοι (8) Τηλεμαραθώνιος (2) τηλεοπτική αγορά (1) τηλεοπτικό (1) Τηλεοραση (44) τραγουδιστές (1) υποχρεώσεις (1) Υφαντής (1) Χούκλη (1) ΨΗΦΙΑΚΗ (24) AGB (4) ALFA (1) ALTER (1) ANT (2) DIGEA (4) DTTV (6) DVB (6) EPG (1) Euro 2012 (1) Eurovision 2010 (1) FLASH (1) FOX Televizija (1) Fox tv (2) GOLDEN BOYS (1) IPTV (1) media (1) media service (1) MEGA (1) MME (43) Mundial 2010 (1) TV (1) UNICEF (2)