24 Μαΐ 2008

Οργίστηκε ο λαϊκός τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του προέδρου της ΕΡΤ για τις εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου.
Και γράφει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:


«Αγαπητή "Ε"

Δεν πίστευα στα μάτια μου, καθώς διάβαζα όσα δήλωσε για την αποπομπή του Στ. Κούλογλου από την ΕΡΤ ο πρόεδρός της Χρ. Παναγόπουλος:
"...Δεν μου αρέσει η εκπομπή, δεν μου χρειάζεται (!) και πιστεύω ότι ο κύκλος της έκλεισε".
Ποιος είσαι, ρε μεγάλε; Κληρονομημένο αμπελοχώραφο του παππού σου είναι η δημόσια τηλεόραση; Φέουδο δικό σου και των αφεντικών σου; Κατανοώ, βέβαια, ότι δεν γίνεται να καμαρώνεις για την αθλιότητα της Γιουροβίζιον και συνάμα να συμμερίζεσαι την εκτίμηση των διψασμένων για ποιότητα τηλεθεατών για τις εκπομπές του Κούλογλου. Θέμα αισθητικής, ευαισθησίας, δημοκρατικής παιδείας και κοινωνικού προβληματισμού είναι. Αλλά όχι και τόσο θράσος και τέτοια επίδειξη ιταμότητας, αλαζονείας και αυταρχισμού... Αλίμονο αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν ξεσηκωθεί θύελλα - με πρώτους τους δημοσιογράφους. Γέμισε η ζωή μας εξουσιομανείς σατραπίσκους. Αξιοι της μοίρας μας θα 'μαστε έτσι και δεν τους κόψουμε τον βήχα».


Αντώνης Καλογιάννης


Από την επιστολή του Αντώνη Καλογιάννη («Ε», 15.5.2008) συγκρατώ: «Γέμισε η ζωή μας σατραπίσκους... τόσο θράσος και τέτοια επίδειξη ιταμότητας, αλαζονείας και αυταρχισμού... Κληρονομημένο αμπελοχώραφο του παππού σου είναι η δημόσια τηλεόραση; Φέουδο δικό σου και των αφεντικών σου;...».

Η επιστολή του απευθυνόταν στον πρόεδρο της ΕΡΤ, ο οποίος αποφάσισε και διέταξε τη διακοπή της εκπομπής του Στέλιου Κούλογλου διότι δεν του άρεσε η εκπομπή, δεν του χρειάζεται και πιστεύει ότι ο κύκλος της έκλεισε.

Στο κοσμοείδωλο και στην αισθητική του κυρίου αυτού δεν χωράνε εκπομπές που έχουν ως μέλημα την έρευνα, το ρεπορτάζ, τις επιτόπιες συνεντεύξεις, την αμφισβήτηση της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, την προσπάθεια να ανευρεθεί η αλήθεια.

Είναι δικαιολογημένη η οργή του λαϊκού βάρδου· εκφράζει νομίζω πολλούς εχέφρονες πολίτες, όσους εξακολουθούν ν' αγαπούν την ποιότητα και την (συν)πάσχουσα δημοσιογραφία. Δυστυχώς, το «παιγνίδι» (της Δημοκρατίας, διότι περί αυτού πρόκειται) έχει προ πολλού χαθεί. Ο τόπος γέμει σατραπίσκων, όπως τους αποκαλεί ο κ. Καλογιάννης. Αλλά δεν είναι σατραπίσκοι. Υποταγμένοι είναι. Δουλόφρονες και τυραννολάγνοι, που επιδιώκουν κάποια θεσούλα στον κρατικό μηχανισμό· έναν μηχανισμό διάτρητο από τους πυροβολισμούς των τυχάρπαστων, αριβιστών, μετρίων, εθελόδουλων. Ολων αυτών που έχουν καταλάβει ότι η ισχύς και η εξουσία έχουν γίνει εύκολη λεία την οποία ο καθείς μπορεί να θηρεύσει, αρχικώς ως αυλοκόλακας και εν συνεχεία ως συνασπιζόμενος με τους «ομοϊδεάτες» του. Αφού υπηρετήσουν δουλικά τον «τύραννο» κάποια στιγμή αποκτάνε δημοσιότητα, αναγνωρισιμότητα και επιλέγονται ασμένως από κομματικούς ταγούς για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων τους.

Φαινόμενα αποσάθρωσης θεσμών και σμπαραλιάσματος της κοινωνικής συνοχής έχουν κατακλύσει τη χώρα και ουδείς αντιδρά. Οσοι αντιδρούν, δακτυλοδεικνύονται, λοιδορούνται, εξορίζονται από το καθημερινό πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό (;) γίγνεσθαι.

Ο κ. Κούλογλου μπορεί να αμείβεται από την ΕΡΤ, στον προσωπικό του όμως λογαριασμό όπως και σε αυτόν όλων των Ελλήνων υπάρχει δαπάνη που προορίζεται για την ύπαρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, για τη διασφάλιση του δημόσιου (sic) χαρακτήρα της.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν αυθαδιάζει απλώς, φτύνει κατάμουτρα ολόκληρο λαό.
Ούτε τόση δα τσίπα. Εκμεταλλεύεται ασύστολα, αδιάντροπα, τη γενικευμένη παρακμή της δημοκρατίας (μας), γνωρίζει δηλαδή ότι όσες αντιδράσεις και αν υπάρξουν θα ξεχαστούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακριβώς διότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Εξ ου και η αλαζονεία τους, το θράσος τους, ο συμπλεγματικός αυταρχισμός τους.
Εχουν καλώς αντιληφθεί ότι ο πνευματικός κόσμος (...) αδυνατεί να αρθρώσει αντιεξουσιαστικό λόγο, έστω φωνή διαμαρτυρίας ή έχει επιλέξει να σιωπήσει μπροστά σ' αυτό το απίστευτο, αλλοπρόσαλλο, θεσμικό ταρατατζούμ, απέναντι σ' αυτήν την εξωφρενική επίδειξη ισχύος εκ μέρους των εξουσιαστών και, κυρίως, των φερεφώνων τους.
Ισως να έχουν δίκιο, αλλά λησμονούν ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα (κι ούτε καν είναι και σε θέση) να απέχει από αξιολογικές κρίσεις, αν πιστεύει ότι πράγματι υπάρχει κάτι που αξίζει να το υπερασπίσει, κάτι συνυφασμένο με το (τουλάχιστον έμπρακτα αποδεκτό) νόημα της ζωής» (Π. Κονδύλης, «Ισχύς και Απόφαση», Στιγμή).


Υπάρχει κάτι που αξίζει να το υπερασπίσουμε; Υπάρχει κάποιο νόημα στη ζωή μας; Θα επιτραπεί στους κόλακες των τυράννων να γίνουν οι ίδιοι «τύραννοι»; Θα διαιωνισθεί η ύπαρξη «τυράννων»;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ "Ε"



Κύριε Παναγόπουλε, το σκεφτήκαμε, έχετε δίκιο.
Εχετε πολλούς δημοσιογράφους και παρεμφερείς εκπομπές, όπως την ΠΟΛΥΕΚΠΟΜΠΗ της Σεμίνας Διγενή!
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εκπομπής, πρόκειται για: «Μια... πολυεκπομπή με τη σφραγίδα της Σεμίνας Διγενή και πρωταγωνιστή το ρεπορτάζ!
Συναρπαστικές ιστορίες, λαμπερά και σκοτεινά πρόσωπα, συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν ζωές και τόπους, επικίνδυνες αποστολές, αποκαλυπτικές έρευνες και αποκλειστικές συνεντεύξεις, περιλαμβάνονται στο δίωρο δημοσιογραφικό σόου, με αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια μια έμπειρη ρεπόρτερ εφημερίδων, ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Δίπλα της μια δυναμική ομάδα Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, συγγραφέων και ερευνητών, υπόσχεται να συμβάλλει αποφασιστικά, ώστε οι Top Stories κάθε εβδομάδα να έχουν κάτι ουσιαστικό να σας διηγηθούν».


Μια φτηνή σαφώς εκπομπή (αλήθεια, πόσο ακριβώς να στοιχίζει αυτή η εξωτερική παραγωγή;) που κάνει πολύ καλά νούμερα (πολλές φορές ακόμη και κάτω από το μέσο όρο του καναλιού που τη φιλοξενεί) και φυσικά χαίρεστε να βλέπετε και δεν είναι «παλαιωμένη» (όπως δηλώσατε για τη «Θεματική βραδιά» στη συνάδελφο του «Ελεύθερου Τύπου» σήμερα). Μια εκπομπή που «ξεψυχούσε» στον Alpha και την ακριβοπληρώνει φέτος η κρατική μας τηλεόραση... Γιατί δημόσια ΔΕΝ είναι.

Σχόλιο από το εξαιρετικό enimerosi24.gr


«Το γεγονός ότι είμαι πλέον βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία δεν δίνει δικαιολογίες για επιλογές του "τύπου Παναγόπουλου". Για εμένα προσωπικά και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ ο κύριος Παναγόπουλος έχει συνδέσει, αν και δημοσιογράφος, την ιστορία του ως πρόεδρος της ΕΡΤ, με την Ελενα Παπαρίζου, τη "φούστα της", την Αννα Βίσση και το μοντέλο Jean Paul Gautier, τις φραπελιές και τους εξωγήινους της Αννας Δρούζα και φυσικά με την Καλομοίρα (δεν ξέρω ακόμη ποιος της ράβει το φουστάνι), ως προς το μεγάλο "εθνικό του" έργο, την Eurovision.

Ως προς το όνομα Φωτεινή Πιπιλή, είναι γνωστή κι έχει καταγγελθεί από εμένα η "αλαζονεία" και το "υφάκι" του.
Προσωπικά τον αγνόησα, τα βρόντηξα, τον κατήγγειλα στο Τύπο κι έφυγα από την ΕΡΤ του Παναγόπουλου. Απλώς προηγήθηκα της αντίστοιχης συμπεριφοράς του προέδρου της Δημόσιας Τηλεόρασης -που πληρώνω κι εγώ ως φορολογούμενος πολίτης- και της παρέας του στον Στέλιο
Κούλογλου.
Αλλοι κρίνονται από τις «φούστες» της Eurovision και άλλοι από τα διεθνή βραβεία τους. Είναι γνωστό ότι είμαι υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, στην οποία πρωτοπόρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην συνταγματική αναθεώρηση.
Εάν θέλει ο κύριος Παναγόπουλος, αλλά με δικά του έξοδα, όχι της ΕΡΤ, ας μου κάνει αγωγή. Εάν το θέλει ο Στέλιος ο
Κούλογλου να με καλέσει ως μάρτυρα σε πιθανή αγωγή του, ας με θεωρήσει δεδομένη. Γιατί πάνω από όλα είμαι υπέρ των άξιων δημοσιογράφων -των λίγων που απέμειναν - όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση αλλά και στην ιδιωτική.

Ανακοίνωση της Φωτεινής Πιπιλή, γλαφυρή και δίκαιη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο Κούλογλου κι άλλο Κουκούλογλου. Κι αυτός δημοσιογράφος είναι. Γιατί και ο Κουκούλογλου στην ΕΡΤ ήταν, (έκανε αθλητικό στο ραδιόφωνο), αλλά πρόλαβε και πήρε σύνταξη με την εθελουσία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες

2012 (1) Αγγελιόσημο (1) αγορά (2) Αδειοδότηση (1) ΑΕΜΕΤ (1) αθλητές (1) Αναλογική (1) ανταγωνισμός (1) ΑΝΤΕΝΝΑ (1) αξιολόγηση (1) ΑΠΕ (2) απεργία (2) απογραφή (1) Αntenna (1) βόμβα (1) ΒΟΥΛΗ (4) ΓΓΕ (2) Γερουλάνος (12) δημιουργοί (1) ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (13) δημοσιογράφοι (2) Διαφήμιση (6) διαφημιστικά έσοδα (1) ΔΙΕΘΝΗ (1) Διευθύνων Σύμβουλος (1) ΔΟΛ (1) ΔΣ (2) ΕΕ (1) ΕΕΤΤ (3) ειδήσεις (1) εισαγγελέας (2) ΕΙΤΗΣΕΕ (2) εκπαίδευση (1) Εκπαιδευτική (1) εκπομπή (2) έλεγχος (1) εμπορευματοποίηση (1) ενημέρωση (3) έξοδα (2) επαρχιακός Τύπος (1) ΕΠΗΕΑ (1) ΕΠΗΕΜ-Θ (1) Επιτροπή θεσμών (2) Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (1) Επίτροπος (1) Επιχορήγηση (2) εργαζόμενοι (3) ΕΡΤ (63) ΕΣΗΕΑ (3) ΕΣΗΕΜ-Θ (1) ΕΣΗΕΜΘ (1) έσοδα (2) ΕΣΠΗΤ (1) ΕΣΡ (4) εταιρείες ΜΜΕ (1) ΕΤΕΡ (1) ΕΤΗΠΤΑ (1) ΕΤΙΤΑ (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) εφημερίδες (1) εφημεριδοπώλες (1) ηλεκτρονικά ΜΜΕ (1) Θέμα (1) Θεσσαλονίκη (2) καθοδήγηση (1) Καλημέρης (3) ΚΑΝΑΛΙΑ (4) Κανάλια (1) ΚΕΕΠ (1) Κεντρική Μακεδονία (1) Κίνα (1) κρατική διαφήμιση (1) Λαμπράκης (1) Μακεδονία TV (2) μείωση αποδοχών (3) μέτρηση τηλεθέασης (1) Μίνως Κυριακού (1) οργανόγραμμα (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (2) παιδική ηλικία (1) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (9) παραγωγοί (1) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1) Περικοπή κόστους (3) περιοδικά (1) Πεταλωτής (2) ΠΟΕΣΥ (2) ποιοτικό (1) πολιτικοί (1) πολιτισμός (2) ΠΟΣΠΕΡΤ (1) πρόγραμμα (6) πρόεδρος (6) πρόσκληση ενδιαφέροντος (1) προτάσεις (1) προϋπολογισμός (3) πρωθυπουργός (1) πρωταθλημάτα IAAF (1) Ραδιομέγαρο (2) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (4) Ρούπερτ Μέρντοκ (1) σαπουνόπερα (1) σερβική τηλεόραση (1) Σίγμα TV (1) συμβάσεις (3) Συμβασιουχοι (8) Τηλεμαραθώνιος (2) τηλεοπτική αγορά (1) τηλεοπτικό (1) Τηλεοραση (44) τραγουδιστές (1) υποχρεώσεις (1) Υφαντής (1) Χούκλη (1) ΨΗΦΙΑΚΗ (24) AGB (4) ALFA (1) ALTER (1) ANT (2) DIGEA (4) DTTV (6) DVB (6) EPG (1) Euro 2012 (1) Eurovision 2010 (1) FLASH (1) FOX Televizija (1) Fox tv (2) GOLDEN BOYS (1) IPTV (1) media (1) media service (1) MEGA (1) MME (43) Mundial 2010 (1) TV (1) UNICEF (2)