5 Νοε 2009

Εχουν «παγώσει» τα πάντα εν αναμονή αλλαγών στην ΕΡΤ

Εν αναμονή οδηγιών για την επίλυση σειράς σημαντικών θεμάτων, που αφορούν στη λειτουργία της εταιρείας, παραμένει η διοίκηση της ΕΡΤ όπως σχολίασε, μιλώντας στη «Ν» και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Παναγόπουλος.

Επι του παρόντος, δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και του κράτους, το οποίο βεβαίως είναι και ο μοναδικός της μέτοχος, ενώ κάθε μέρα που περνά σωρεύονται και διογκώνονται τα προβλήματα, καθιστώντας τη λειτουργία της ΕΡΤ αν μη τι άλλο προβληματική, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα σε δηλώσεις του στη «Ν».

Ειδικότερα, πλάι στο μείζον θέμα των συμβασιούχων, τίθεται και το ζήτημα του νέου προγράμματος, το ζήτημα της ψηφιακής τηλεόρασης -που επισημαίνεται ότι συνδέεται και με τους ιδιώτες που ετοιμάζονται να εκπέμψουν ψηφιακά στα μεγάλα αστικά κέντρα-, το θέμα της αντικατάστασης των παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου του φορέα -5 τον αριθμό- και, βέβαια, το ζήτημα του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2010, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω κίνηση. Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προστεθεί και το ζήτημα της διοίκησης της ΕΡΤ, στο οποίο η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Τα περί παραιτήσεως...

Θύελλα φημολογιών ξέσπασε χθες -η οποία εκτός από το γνωστό «κύκλο» των blogs, παραδόξως, επεκτάθηκε και σε έγκριτους ραδιοφωνικούς σταθμούς- σύμφωνα με την οποία επίκειτο παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ. Ειδικότερα, οι «πληροφορίες» ήθελαν το Χρήστο Παναγόπουλο να αποστέλλει την επιστολή παραίτησής του άμεσα και, συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, στον αρμόδιο υπουργό.

Ο κ. Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τις «πληροφορίες» αυτές έπειτα από ερώτημα της «Ν», απάντησε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μέχρι τώρα, δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με κανέναν παράγοντα της πολιτείας και αυτό παρά το ότι έχω ζητήσει αρκετές φορές, μέσα στο μήνα που πέρασε, οδηγίες για το πώς θα κινηθώ σε σχέση με τη λειτουργία της εταιρείας. Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα, στα οποία, εάν δεν δοθούν άμεσα λύσεις, δεν μπορεί να προχωρήσουμε παρακάτω.

Οι λύσεις αυτές δεν μπορεί να προκύψουν από μια απόφαση δική μου. Χρειάζεται έγκριση από το κράτος, αποφάσεις από το δ.σ. και, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει μια νόμιμη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και η οποία απαιτεί σαφείς οδηγίες από την ίδια την πολιτεία, τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό ή το μοναδικό της μέτοχο, το υπουργείο Οικονομικών».

«Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, καλούμενος από τη «Ν» να σχολιάσει το ορατό ενδεχόμενο αντικατάστασής του, δήλωσε: «Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα ούτε με τις αμοιβές, όπως κάποιοι μου καταλογίζουν αυτές τις ημέρες. Δεν είμαι επίσης και από τους ανθρώπους που αφήνω τη δουλειά μου στη μέση, όσο δύσκολες και εάν είναι οι συνθήκες που καλούμαι να αντιμετωπίσω.

Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, θα πρέπει πρώτα κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου. Κάτι τέτοιο -επαναλαμβάνω- δεν έχει γίνει ως τώρα. Ακόμα και την επιστολή του κ. Ραγκούση για το θέμα της ΕΡΤ3, την έμαθα από τις εφημερίδες, αφού πρώτα βγήκε το δελτίο Τύπου και, στη συνέχεια, εστάλη σε εμένα».

Απαραίτητοι οι συμβασιούχοι

Ειδική αναφορά, εξάλλου, στο ζήτημα των συμβασιούχων έκανε, στις δηλώσεις του στη «Ν», ο κ. Παναγόπουλος. Ειδικότερα και παρά το τι ακούγεται τελευταία, διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων, για την οποία είχε κινηθεί πριν από τις εκλογές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, «είμαι υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Με την κατάσταση που υπάρχει, δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά η εταιρεία. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ζήτησα, πριν από τις εκλογές, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με σχετικό έγγραφο, την ανανέωση των συμβάσεων. Οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν τη διεκπεραίωση του θέματος και αυτή τη στιγμή περιμένω απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά και με αυτό το θέμα».

Οπως ανέφερε παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος, η μη διευθέτησή του ζητήματος αυτού μπλοκάρει και το πρόγραμμα του φορέα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις εκπομπών δηλώνεται ότι δεν μπορεί να παραχθεί το τηλεοπτικό προϊόν χωρίς τη βοήθεια των συγκεκριμένων ανθρώπων.

"ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" του ΣΤΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες

2012 (1) Αγγελιόσημο (1) αγορά (2) Αδειοδότηση (1) ΑΕΜΕΤ (1) αθλητές (1) Αναλογική (1) ανταγωνισμός (1) ΑΝΤΕΝΝΑ (1) αξιολόγηση (1) ΑΠΕ (2) απεργία (2) απογραφή (1) Αntenna (1) βόμβα (1) ΒΟΥΛΗ (4) ΓΓΕ (2) Γερουλάνος (12) δημιουργοί (1) ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (13) δημοσιογράφοι (2) Διαφήμιση (6) διαφημιστικά έσοδα (1) ΔΙΕΘΝΗ (1) Διευθύνων Σύμβουλος (1) ΔΟΛ (1) ΔΣ (2) ΕΕ (1) ΕΕΤΤ (3) ειδήσεις (1) εισαγγελέας (2) ΕΙΤΗΣΕΕ (2) εκπαίδευση (1) Εκπαιδευτική (1) εκπομπή (2) έλεγχος (1) εμπορευματοποίηση (1) ενημέρωση (3) έξοδα (2) επαρχιακός Τύπος (1) ΕΠΗΕΑ (1) ΕΠΗΕΜ-Θ (1) Επιτροπή θεσμών (2) Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (1) Επίτροπος (1) Επιχορήγηση (2) εργαζόμενοι (3) ΕΡΤ (63) ΕΣΗΕΑ (3) ΕΣΗΕΜ-Θ (1) ΕΣΗΕΜΘ (1) έσοδα (2) ΕΣΠΗΤ (1) ΕΣΡ (4) εταιρείες ΜΜΕ (1) ΕΤΕΡ (1) ΕΤΗΠΤΑ (1) ΕΤΙΤΑ (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) εφημερίδες (1) εφημεριδοπώλες (1) ηλεκτρονικά ΜΜΕ (1) Θέμα (1) Θεσσαλονίκη (2) καθοδήγηση (1) Καλημέρης (3) ΚΑΝΑΛΙΑ (4) Κανάλια (1) ΚΕΕΠ (1) Κεντρική Μακεδονία (1) Κίνα (1) κρατική διαφήμιση (1) Λαμπράκης (1) Μακεδονία TV (2) μείωση αποδοχών (3) μέτρηση τηλεθέασης (1) Μίνως Κυριακού (1) οργανόγραμμα (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (2) παιδική ηλικία (1) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (9) παραγωγοί (1) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1) Περικοπή κόστους (3) περιοδικά (1) Πεταλωτής (2) ΠΟΕΣΥ (2) ποιοτικό (1) πολιτικοί (1) πολιτισμός (2) ΠΟΣΠΕΡΤ (1) πρόγραμμα (6) πρόεδρος (6) πρόσκληση ενδιαφέροντος (1) προτάσεις (1) προϋπολογισμός (3) πρωθυπουργός (1) πρωταθλημάτα IAAF (1) Ραδιομέγαρο (2) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (4) Ρούπερτ Μέρντοκ (1) σαπουνόπερα (1) σερβική τηλεόραση (1) Σίγμα TV (1) συμβάσεις (3) Συμβασιουχοι (8) Τηλεμαραθώνιος (2) τηλεοπτική αγορά (1) τηλεοπτικό (1) Τηλεοραση (44) τραγουδιστές (1) υποχρεώσεις (1) Υφαντής (1) Χούκλη (1) ΨΗΦΙΑΚΗ (24) AGB (4) ALFA (1) ALTER (1) ANT (2) DIGEA (4) DTTV (6) DVB (6) EPG (1) Euro 2012 (1) Eurovision 2010 (1) FLASH (1) FOX Televizija (1) Fox tv (2) GOLDEN BOYS (1) IPTV (1) media (1) media service (1) MEGA (1) MME (43) Mundial 2010 (1) TV (1) UNICEF (2)