Το θέμα των συμβασιούχων αναμένεται προσωρινά να λυθεί τις επόμενες μέρες με πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης συμβάσεων για έξι ή επτά μήνες. Όλα τα υψηλά συμβόλαια θα επαναδιαπραγματευτούν και αυτό θα ισχύσει όχι μόνο για όσους βρίσκονται μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ θα πρέπει να εξηγεί τις αποφάσεις του. Το "καμπανάκι" έχει σημάνει ουσιαστικά για την πληθώρα συμβούλων που έχουν προσληφθεί αλλά και για ορισμένες διευθυντικές θέσεις.
Στόχος του είναι να να υπάρξει εξορθολογισμός σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ όπως τόνισε η ιστορία με τους συμβασιούχους δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Θα προσλαμβάνεται προσωπικό αλλά πλέον με τις διαδικασίες που θα εφαρμόζονται συνολικά από την κυβέρνηση για εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι κάθε οργανισμός ππρέπει να πραγματοποιεί εσωτερικό έλεγχο και όπου διπιστώνονται ατασθαλίες να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια. Για να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες που έχουν γίνει κατά διαστήματα σχετικά με κακοδιαχείριση, μεικτές παραγωγές, διπλά συμβόλαια κ.α. στην ΕΡΤ γίνεται ήδη εσωτερικός έλεγχος που θα συνεχιστεί και από τη νέα διοίκηση η οποία «πρέπει να στέλνει το μήνυμα ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνονται ανεκτά». Όπως είπε στα σχέδια του είναι προσεχώς να επιχειρήσει σταδιακή μείωση των εσόδων της ΕΡΤ από διαφημίσεις και να εξετάσει παράλληλη μείωση του ανταποδοτικού τέλους.
Περικοπές θα πραγματοποιηθούν σε πολυέξοδα προγράμματα που δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα έσοδα, έμφαση θα δοθεί στην ελληνική παραγωγή, σε προγράμματα που θα εστιάζουν στον πολιτισμό, τον υγιή κοινωνικό διάλογο (κάτι τέτοιο σχεδιάζεται για το ασφαλιστικό) κ.α., με στόχο τη δημιουργία ξεκάθαρης φιλοσοφίας συνολικά στην ΕΡΤ. Δεν απέκλεισε μείωση των κρατικών διαφημίσεων (ΟΠΑΠ, ΕΟΤ κ.α.) λέγοντας ότι «μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι δύσκολο να μη μειωθούν».
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" του Σω. Μα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου