30 Ιαν 2009

Αθήνα, Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, στην οποία ανήκουν σωματεία εργαζομένων στα ιδιωτικά και δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα.»

Αυτό διαβάζει κανείς επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΕΡΤ.



Με έκπληξη πληροφορούμεθα από μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανέρχεται στο βλακώδες, βαρετό, χιλιοπαιγμένο και ως εκ τούτου απελπιστικά παρωχημένο σενάριο που είχε εμπνευστεί η προηγούμενη Διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, υπό τον κο Κακαβούλη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι ενώσεις εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) είναι: η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ). Τουλάχιστον η παρουσία των ανωτέρω Ενώσεων καταγράφεται στη δύναμη του 21ου, 22ου και 23ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στο 21ο Συνέδριο, το Φεβρουάριο του 2006, ο τότε πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σήφης Κακαβούλης, σε ένα ρεσιτάλ αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς απέναντι στις Ενώσεις του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα τις οποίες δεν ήλεγχε στα «κουκιά», προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει θέμα συμμετοχής των συνέδρων των Ενώσεων ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά». Αμέσως οι υπεύθυνοι των τριών Ενώσεων απέκρουσαν την κατηγορία, υπενθυμίζοντας στον τότε πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και νυν συντονιστής έργου γενικών διευθύνσεων της ΕΡΤ ΑΕ, κο Σήφη Κακαβούλη, ότι από την πρώτη στιγμή που οι Ενώσεις μπήκαν στην ΠΟΣΠΕΡΤ ελάμβαναν με απόφαση των οργάνων της ισόποση με το ποσό των ετήσιων συνδρομών τους οικονομική ενίσχυση, λόγω των αυξημένων εξόδων τους σε σχέση με τα άλλα σωματεία της Ομοσπονδίας. Και εξηγούμαστε: οι εν λόγω Ενώσεις στεγάζονται και λειτουργούν εκτός γραφείων της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΡΤ, με δική τους γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, νομικούς συμβούλους, εκδόσεις, ιστοσελίδες, ενημερωτικό υλικό, αναλώσιμα, χωρίς την καταβολή επιχορηγήσεων και κάθε είδους διευκολύνσεων που απολαμβάνουν άλλα σωματεία-μέλη κ.α. Τότε λοιπόν το συνέδριο απάντησε θετικά σε «αίτημα» περίπου 60 συνέδρων, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ (Αρίστων Κοντιζάς), για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, νομιμοποιώντας προφανώς τους προαναφερθέντες συνέδρους και δίνοντας λύση στο θέμα που τεχνηέντως και ιδιοτελώς είχε θέσει ο κος Κακαβούλης. Αποφασίστηκε δηλαδή η συνέχιση του καθεστώτος της ισόποσης οικονομικής βοήθειας προς τις τρεις Ενώσεις του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα, αφού το Σώμα του 21ου Συνεδρίου αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης των Ενώσεων αυτών και τις σαφώς διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας τους μέσα στο δυσμενές περιβάλλον των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων εργασίας τους, σε σύγκριση με τα σωματεία της δημόσιας ΕΡΤ.

Ένα χρόνο αργότερα, προς επιβεβαίωση κάθε δυσοίωνης πρόβλεψης και κάθε αρνητικού χαρακτηρισμού για το πρόσωπο του τότε προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ που ακούστηκε μέσα στο 21ο Συνέδριο, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΠΟΣΠΕΡΤ καταψηφίζονται από την πλειοψηφία των συνέδρων του 22ου Συνεδρίου (6 και 7 Νοεμβρίου του 2007) και η πόρτα της εξόδου από τον συνδικαλισμό για τον κο Κακαβούλη ανοίγει με τον χειρότερο και τον πιο βίαιο τρόπο. Αναπάντεχο γεγονός, βέβαια μόνο για τον ίδιο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ οδεύει σε νέες εκλογές, μόλις δύο χρόνια μετά τις τακτικές.

Στο νέο, 23ο, εκλογικό Συνέδριο (27η και 28η Νοεμβρίου 2007), ο κος Αρίστων Κοντιζάς εκλέγεται πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, χωρίς τη στήριξη των Ενώσεων του ιδιωτικού τομέα. Και προφανώς αυτό δεν το ξέχασε. Βλέποντας σήμερα ότι η έξοδος από τον συνδικαλισμό πλησιάζει και για τον ίδιο, σε μιαν ύστατη προσπάθεια να γαντζωθεί από την καρέκλα του, προσφεύγει στις «κακαβούλειες» μεθόδους τις οποίες πριν ένα χρόνο και κάτι στηλίτευε μετά βδελυγμίας και, εν όψει του 24ου τακτικού εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2009, ισχυρίζεται ότι οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ «δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά». Ξεχνά ο κος Κοντιζάς και η αμαρτωλή του παρεούλα. Ξεχνούν και πού βάζουν την υπογραφή τους και τι έλεγαν κάποτε και, πάνω από όλα, τι εστί έρμα. Έτσι, προκειμένου να κρατηθούν πάση θυσία στην εξουσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, βγάζουν ανακοινώσεις υπέρ της διοίκησης της ΕΡΤ και σπρώχνουν την ΠΟΣΠΕΡΤ όλο και πιο βαθιά στην αγκαλιά των «Υπηρεσιών και του Κράτους». Της στερούν το πιο ζωντανό και το πιο πολύπαθο κύτταρό της, τον ιδιωτικό και δημοτικό τομέα, προσπαθώντας, σε αγαστή συνεργασία με τους συντεχνιαστές των άλλων συνδικαλιστικών «μαγαζιών», να μπουν και να εδραιωθούν στη νομενκλατούρα.

Οι σύνεδροι της πλειοψηφίας της ΕΤΕΡ σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κατρακύλα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει για άλλη μια φορά η ΠΟΣΠΕΡΤ φορέας και φερέφωνο των εργοδοτικών επιδιώξεων και εφαλτήριο για την προσωπική ανέλιξη επίδοξων ηγεμονίσκων με κοντόφθαλμες αντιλήψεις και ιδιοτελή ελατήρια.

Κύριε Κοντιζά και η παρεούλα σας, να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι δεν σαλαμοποιείτε τους εργαζόμενους της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης επειδή δεν στείλατε και στην ΕΤΕΡ την κατάπτυστη επιστολή που στείλατε στην ΕΤΙΤΑ κι στην ΕΤΙΤΒΕ. Θα έπρεπε να είχατε καταλάβει ως τώρα ότι σεβόμαστε κάθε διαφορετική άποψη, αρκεί αυτή να υπαγορεύεται από κρυστάλλινα κίνητρα, να υπηρετεί τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να διαπνέεται από ήθος και αίσθημα δικαίου. Ο καθένας που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, ό,τι κι αν πρεσβεύει, μπορεί να γίνει συνομιλητής μας. Ο καιροσκοπισμός, ο αριβισμός, ο αμοραλισμός και ο συνδικαλιστικός οπορτουνισμός είναι για μας κόκκινο πανί, κε Κοντιζά. Γι αυτό και βρισκόμαστε απέναντι.

Κύριε Κοντιζά, η ΕΤΕΡ που διώκετε παράγει τεράστιο έργο σε δύσκολους χώρους και συνθήκες. Δεν συντρώγουμε και δεν συναγελαζόμαστε με την εργοδοσία, δεν βγάζουμε λίβελους εναντίον κινηματικών ενεργειών προκειμένου να στηρίξουμε τους εργοδότες. Εμείς, κε Κοντιζά, έχουμε τον ιστοχώρο μας ενημερωμένο και πληρώνουμε για τον server. Δεν επιδοτούμεθα με ποσά αρκετών μηδενικών από την εργοδοσία για τα έξοδά μας και, εν πάση περιπτώσει, ό,τι κατακτήσαμε ως παροχή από τους εργοδότες το μοιραζόμαστε με όλους τους συνοδοιπόρους μας στην Ένωση, ανεξαρτήτως απόψεων.

Έστω και την τελευταία στιγμή σας καλούμε να αλλάξετε ρότα γιατί το καράβι σας πάει κατευθείαν σε ξέρα. Και μην πείτε μετά ότι δεν σας προειδοποιήσαμε. Ραντεβού στις εργασίες του 24ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας όπου και να το κάνετε.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέα

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετικέτες

2012 (1) Αγγελιόσημο (1) αγορά (2) Αδειοδότηση (1) ΑΕΜΕΤ (1) αθλητές (1) Αναλογική (1) ανταγωνισμός (1) ΑΝΤΕΝΝΑ (1) αξιολόγηση (1) ΑΠΕ (2) απεργία (2) απογραφή (1) Αntenna (1) βόμβα (1) ΒΟΥΛΗ (4) ΓΓΕ (2) Γερουλάνος (12) δημιουργοί (1) ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (13) δημοσιογράφοι (2) Διαφήμιση (6) διαφημιστικά έσοδα (1) ΔΙΕΘΝΗ (1) Διευθύνων Σύμβουλος (1) ΔΟΛ (1) ΔΣ (2) ΕΕ (1) ΕΕΤΤ (3) ειδήσεις (1) εισαγγελέας (2) ΕΙΤΗΣΕΕ (2) εκπαίδευση (1) Εκπαιδευτική (1) εκπομπή (2) έλεγχος (1) εμπορευματοποίηση (1) ενημέρωση (3) έξοδα (2) επαρχιακός Τύπος (1) ΕΠΗΕΑ (1) ΕΠΗΕΜ-Θ (1) Επιτροπή θεσμών (2) Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (1) Επίτροπος (1) Επιχορήγηση (2) εργαζόμενοι (3) ΕΡΤ (63) ΕΣΗΕΑ (3) ΕΣΗΕΜ-Θ (1) ΕΣΗΕΜΘ (1) έσοδα (2) ΕΣΠΗΤ (1) ΕΣΡ (4) εταιρείες ΜΜΕ (1) ΕΤΕΡ (1) ΕΤΗΠΤΑ (1) ΕΤΙΤΑ (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (1) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) εφημερίδες (1) εφημεριδοπώλες (1) ηλεκτρονικά ΜΜΕ (1) Θέμα (1) Θεσσαλονίκη (2) καθοδήγηση (1) Καλημέρης (3) ΚΑΝΑΛΙΑ (4) Κανάλια (1) ΚΕΕΠ (1) Κεντρική Μακεδονία (1) Κίνα (1) κρατική διαφήμιση (1) Λαμπράκης (1) Μακεδονία TV (2) μείωση αποδοχών (3) μέτρηση τηλεθέασης (1) Μίνως Κυριακού (1) οργανόγραμμα (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (2) παιδική ηλικία (1) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (9) παραγωγοί (1) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (1) Περικοπή κόστους (3) περιοδικά (1) Πεταλωτής (2) ΠΟΕΣΥ (2) ποιοτικό (1) πολιτικοί (1) πολιτισμός (2) ΠΟΣΠΕΡΤ (1) πρόγραμμα (6) πρόεδρος (6) πρόσκληση ενδιαφέροντος (1) προτάσεις (1) προϋπολογισμός (3) πρωθυπουργός (1) πρωταθλημάτα IAAF (1) Ραδιομέγαρο (2) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (4) Ρούπερτ Μέρντοκ (1) σαπουνόπερα (1) σερβική τηλεόραση (1) Σίγμα TV (1) συμβάσεις (3) Συμβασιουχοι (8) Τηλεμαραθώνιος (2) τηλεοπτική αγορά (1) τηλεοπτικό (1) Τηλεοραση (44) τραγουδιστές (1) υποχρεώσεις (1) Υφαντής (1) Χούκλη (1) ΨΗΦΙΑΚΗ (24) AGB (4) ALFA (1) ALTER (1) ANT (2) DIGEA (4) DTTV (6) DVB (6) EPG (1) Euro 2012 (1) Eurovision 2010 (1) FLASH (1) FOX Televizija (1) Fox tv (2) GOLDEN BOYS (1) IPTV (1) media (1) media service (1) MEGA (1) MME (43) Mundial 2010 (1) TV (1) UNICEF (2)